Hemligheten i världenHemligheten i världen


av Yang Zhipeng


Huang Jiagui säger plötsligt upp sig från sin tjänst som tidningsredaktör och ger sig in på en osäker bana som privatentreprenör i ett av de nyligen inrättade utvecklingsområdena längs Kinas östkust. Med lokalmyndigheternas hjälp lockar han utländska investeringar i mångmiljonklassen till området. Men projektet kräver mark, och marken tillhör bönderna ...


Hemligheten i världen erbjuder en unik inblick i den kinesiska affärsvärlden och byråkratin under 1990-talets reformera. I den världen är Huang Jiagui en sällsynt fågel - en beläst och belevad gentleman, med en annan moralisk kompass än nyrika affärsmän och makthungriga tjänstemän.


För att hålla kursen genom den snåriga terrängen har den nyblivne entreprenören mästermunken Banman till sin hjälp - den ende som verkar kunna skilja rätt från fel i en värld som präglas av drifter och godtyckliga regler.


Recensioner:


"Snarare än mästermunkens Banmas djupsinniga sentenser av typen alla fenomen är tomma förutom orsak och verkan, kommer man ihåg den Donald Trumpliknande fastighetsmogulen Zheng Rensongs spontana cynismer: 'Pengar är jävlar i mig prima grejer, bits gör de inte heller.'”

Jan-Erik Petterson, Karavan 3/2019


Bokfakta:


Översättare: Jens Karlsson

ISBN: 9789198347739

Originalets titel: 《世事天机》

761 sidor

Inbunden

Utgiven: Maj 2019


Köp boken på:

Adlibris

Bokus