Massage

Massage


av Bi Feiyu


På massagesalongen Sha Zongqi är alla massörer blinda. I Kina är detta fortfarande ett av de vanligaste yrkena för synskadade, en grupp som ofta är osynliga och lever i utkanten av samhället. I den här unika romanen är det deras historier som berättas. Den flerfaldigt prisbelönade Bi Feiyu skildrar det sociala samspelet i en grupp funktionshindrade: deras kärlek, ambitioner och besvikelser, liksom deras kamp för erkännande från det omgivande samhället och den hårda domaren inombords.


Recensioner:


"Huvudtemat är att bli sedd som den man är och respekterad för det, att inte bara ses som sin funktionsnedsättning. I det ligger allt det som det innebär att vara människa: glädje, kärlek, sorg, besvikelse. Berättandet är stundtals, med många utvikningar, lite väl pratigt och docerande, men karaktärerna och deras öden berör, är levande och sätter fingret på omvärldens fördomar."

Lena Udd, BTJ-häftet 9, 2022


"Bi Feiyu har skrivit en ytterst läsvärd roman. Likt Dostojevskij ger han röst och gestalt åt erfarenheter hos människor som kanske varken är fattiga, förnedrade eller utstötta men som förvisats till en samhällets marginal. Och jag imponeras av hans förmåga att sätta sinnen och varseblivningar i spel. Medkänslan och inlevelsen är mer given."
Magnus Eriksson, Karavan 2/2022


Bokfakta:


Översättare: Alexis von Sydow

ISBN: 9789198695458

Originalets titel: 《推拿》

380 sidor

Inbunden

Utgiven: Mars 2022


Köp boken på:


Adlibris

Bokus