Tre systrarTre systrar


av Bi Feiyu


I strävan efter att få en son har familjen Wang fått sju döttrar. När den efterlängtade sonen äntligen kommer förändras dessa flickors liv. Äldsta systern, den allvarsamma och anvarstagande Yumi, blir som en mor för sin lillebror och får ett ökat inflytande såväl inom familjen som i byn. Tredje systern, den rebelliska Yuxiu, utmanar både storasysterns nyfunna makt och samhällets normer. Yngsta systern, lågmälda och ambitiösa Yuyang, glöms bort i broderns skugga och tvingas staka ut sin egen väg i livet - långt borta från familjen Wangs by.


Tre systrar är berättelsen om tre individer med olika förusättningar och mål, som alla kämpar för att få kontroll över sina liv i ett samhälle där den personliga friheten är mycket begränsad.


Tre systrar tilldelades 2010 Man Asian Literary Prize.


Recensioner:


”Bi Feiyu är en fantastisk berättare, med ett språk fullt av metaforer och talesätt, dessutom humoristiskt [...] Här levandegörs ett fängslande och trovärdigt stycke kvinnohistoria, med universella teman. Vad det hela handlar om är makt, motstånd och underkastelse i ett patriarkalt samhälle.”

Kerstin Johansson, Sydsvenska Dagbladet


"Bi Feiyu låter det politiska och det privata samspela och speglas i vartannat. /.../ Det är också brytningen mellan det privata och politiska, mellan tradition och förnyelse, mellan inkännande realism och hårdför satir i bilden av partikadrernas tyranni, som gör Bi Feiyus roman så fascnerande."

Magnus Eriksson, Karavan nr 4, 2018


Bokfakta:


Översättare: Rebecka Eriksson

ISBN: 9789198347777

Originalets titel: 《玉米》

323 sidor

Inbunden

Utgiven: Juli 2018


Köp boken på:

Adlibris

Bokus