Vita nätter

Vita nätter


av Jia Pingwa


Ye Lang får sparken från arbetet på biblioteket och ansluter sig till ett teatersällskap som spelar spökopera. I samma veva förälskar han sig också i två kvinnor: den vackra Yan Ming som arbetar som modell och den kultiverade men lite knepiga Yu Bai. Mystiska saker sker i staden och under operaföreställningarna, men Ye Lang är upptagen av något annat: vilken av kvinnorna ska han välja?


Recensioner:


"Det är en, å ena sidan helt rationell, nästan klinisk betraktelse av det som sker och å andra sidan är alltsammans tätt omslutet av vidskepelse och vardaglig magi. Vita nätter är en stor roman som är lättläst trots omfånget, både fysiskt och metaforiskt, där karaktärerna tillåts vara både nedriga och storslagna."

Anna Thurfjell, BTJ-häftet, nr 5/2024


"Han vräker i denna bok på med över 600 sidor text: namn, detaljer, miljöer, underliga intriger, knäppa relationer. Brutalt naturalistiskt och hämningslöst övernaturligt. Gränslöst helt enkelt /.../ Berättandet är överdrivet, barnsligt och samtidigt träffsäkert. Roligt och grovkornigt. Och om man inte är rädd för besvär är romanen en inbjudan till en lång och makalös äventyrsresa med specialeffekter på hög volym."

Maria Schottenius, Dagens Nyheter


"Vita nätter är en ljuvlig, magiskt realistisk romanpärla som förhoppningsvis får fler läsare att upptäcka Jia Pingwa."

Yukiko Duke, Vi Läser


Bokfakta:


Översättare: Anna Gustafsson Chen

ISBN: 9789198803464

Originalets titel: 《白夜》

629 sidor

Danskt band

Utgiven: Januari 2024


Köp boken på:


Adlibris

Bokus